TISSO NATURPRODUKTE GMBH – Wie ze zijn en wat ze doen

Het begon allemaal met een natuurgenezer en een paar miljard darmbacteriën: aan het eind van de jaren ‘90 van de vorige eeuw was natuurgenezer Albert Hesse uit het Duitse Sauerland voor zijn patiënten op zoek naar een goed probioticum met een zo groot mogelijke verscheidenheid aan bacteriestammen.
Toen hij niet vond wat hij zocht, ontwikkelde hij zelf snel een multispeciespreparaat: Pro EM San, een natuurlijk gefermenteerd kruiden- en plantenextract met 31 zorgvuldig gecombineerde melkzuurbacterieculturen. Met deze tot op heden essentiële receptuur richtte Albert Hesse in 1999 het bedrijf TISSO op.
Vandaag de dag is TISSO gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige, natuurlijke voedingssupplementen. Het assortiment omvat momenteel rond de 40 recepturen, die in Wenden worden geproduceerd en internationaal worden verkocht.

Kwaliteit uit Duitsland = veilige producten voor u!

Als modern middelgroot bedrijf staan ze achter de locatie in Wenden, omdat ze hier alles onder één dak hebben: van een eigen ontwikkelingsafdeling tot de productie, logistiek en verkoop – inclusief eigen bacteriestamkwekerij.
Dat heeft ook voor u als klant een duidelijk voordeel: u kunt erop vertrouwen dat voedingssupplementen van TISSO voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van het Duitse levensmiddelenrecht en uitsluitend betrouwbare bestanddelen in toegestane doseringen bevatten.

Compleet voedingsstoffenconcept

Gezondheid begint in de cel: De biljoenen cellen van ons lichaam kunnen hun taken alleen vervullen wanneer ze in voldoende mate van de juiste voedingsstoffen zijn voorzien. Dat is het doel van de recepturen van TISSO.
De voedingsstoffencombinaties zijn daarbij speciaal gericht op de optimale verzorging van de darmen en de mitochondriën als “energiecentrales van de cellen.” De combinatie doet het!
De natuur levert geen monopreparaten. TISSO dus ook niet. Of het nu gaat om micro-organismen voor de darm, plantenextracten, mineralen, amino- en vetzuren of vitaminen – de recepturen combineren voedingsstoffen helemaal zoals de natuur het voordoet: zodat ze elkaar optimaal ondersteunen en versterken.
Niet alleen de afzonderlijke bestanddelen, maar ook de recepturen zelf zijn in het voedingsstoffenconcept optimaal op elkaar afgestemd.

De hoogste kwaliteit uit de natuur

De natuur is onze grondstoffenleverancier. Want de natuur levert gewoon de beste ingrediënten. TISSO selecteert grondstoffen strikt op kwaliteit, duurzaamheid en zuiverheid en gebruikt uitsluitend natuurlijke en allergeenarme ingrediënten.
Met een uiterst moderne productietechniek verwerkt TISSO de grondstoffen zo voorzichtig mogelijk, zodat hun natuurlijke eigenschappen behouden blijven. Bovendien let TISSO op een hoge biologische beschikbaarheid van de bestanddelen – zodat uw organisme het beste uit onze producten kan halen.

Het beste uit de theorie en praktijk

Alle producten die TISSO aanbiedt, zijn gebaseerd op de huidige inzichten van wetenschap en onderzoek alsook op heel concrete ervaringen uit de praktijk. Om de veiligheid en de positieve eigenschappen van de recepturen te onderbouwen, voert TISSO onderzoeken en toezicht op toepassingen uit en werken ze nauw samen met laboratoria en onderzoeksinstellingen.
Daarvan profiteren de producten van TISSO – en u natuurlijk nog het meest.

Micro-organismen uit eigen bacteriestamkwekerij

Alles uit eigen kweek: om voor de micro-organismenpreparaten altijd de hoogste kwaliteit en veiligheid te kunnen garanderen, beschikt TISSO in Wenden over een eigen bacteriestamkwekerij. Hier houdt zeer gespecialiseerd personeel zich bezig met de kweek en cultivatie. Alle bacteriestammen worden regelmatig gegenotypeerd, zodat wij hun consistente eigenschappen kunnen garanderen.

Wat er NIET in de producten komt

U kunt er zeker van zijn dat de producten van TISSO noch genetisch gemodificeerde grondstoffen, noch pesticiden of andere schadelijke stoffen bevatten. Bovendien worden geen kunstmatige toevoegingen gebruikt zoals conserveermiddelen, zoetstoffen, aroma’s of smaakversterkers en ook geen gluten.
De PET-productverpakkingen bevatten geen ftalaten of andere weekmakers. Om zekerheid te hebben, worden de grondstoffen en de eindproducten regelmatig in een geaccrediteerd laboratorium testen op zware metalen, pesticiden, radioactiviteit alsook op microbiologische stabiliteit.

Slik maar door: puur plantaardige kwaliteitscapsules

TISSO biedt een groot deel van de producten aan als capsule, omdat deze meestal de optimale doseringsvorm voor de voedingsstoffencombinaties hebben – en omdat ze bij de productie maar zeer weinig technische hulpstoffen en additieven nodig hebben.
Zodat u ook weet wat u slikt: TISSO gebruikt kwalitatief hoogwaardige en goed te verdragen capsules van plantaardige cellulose (HPMC) of pullulan en doen bewust afstand van carrageen, polyethyleenglycol (PEG) en andere onnodige of twijfelachtige bestanddelen.

Voedingssupplementen uit eigen ontwikkeling en productie

  • holistisch voedingsstoffenconcept: wetenschappelijk onderbouwd en bewezen in de praktijk
  • doelgerichte toevoer van voedingsstoffen, met name voor mitochondriën en darm/ microbioom
  • perfect op elkaar afgestemde bestanddelen
  • natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige additieven
  • optimale biologische beschikbaarheid
  • in het laboratorium geteste kwaliteit
  • micro-organismen uit eigen bacteriestamkwekerij

Your Health & Balance en TISSO

Wij vinden de producten van TISSO zeer geschikt om specifieke gezondheidsklachten mee aan te pakken.
Het zijn erg goede breedwerkende natuurlijke producten waar wij voor de volle 100% achter kunnen staan.

Bestel nu via deze link: shop.tisso.de

De site is nu nog Duitstalig maar er wordt hard gewerkt aan een Nederlandse versie.
Wij hebben de informatie overigens wel beschikbaar in het Nederlands: vraag hier gerust om.

Met extra korting bestellen door de kortingscode te gebruiken: “5,50 euro” (zonder de “)