Je bekijkt nu Is gezond leven meer dan alleen voeding en lifestyle?

Voor mij zeker, want naast het eten van zoveel mogelijke gezonde voeding aangevuld met hoogwaardige supplementen en het aanpassen van mijn lifestyle zijn er nog veel meer factoren die zorgen voor een gezond leven.

Om te beginnen gebruiken wij al jaren geen Teflon pannen meer, omdat Teflon heel schadelijk (1) voor je gezondheid kan zijn, zeker als de pan beschadigd is. Pannen met keramische coating zijn daarom onze keuze, of de Natura Induction pannen (2). 

Ok, nog wel even één voedingsitem dan😊 Bak altijd in verzadigd vet! Kokosolie of ghee zijn mijn keuzes om in te bakken. Olijfolie en lijnzaadolie om koud te gebruiken.

Vloeibare bak en braad is verzonnen door de industrie, bewerkt en ik gebruik het al 10+ jaar niet meer.

Chemische luchtverfrissers komen er bij ons niet meer in. Enkel en alleen maar bijvoorbeeld wc sprays op basis van etherische olie. We ademen helaas al genoeg ongezonde stoffen in, dus in mijn eigen huis liever alleen natuurlijke geuren !

Ik gebruik alleen maar natuurlijke verzorgingsproducten zoals douchegel en shampoo. Weleda is een erg goed merk, maar wij gebruiken veel 100% natuurlijke producten van Charity Solid Shampoo Bars (3). Ze hebben een uitgebreid assortiment waarvan veel met biologische ingrediënten. Daarnaast gaat alle winst naar goede dieren doelen. Iets wat mij enorm aanspreekt!

De scheerschuim bar is een aanrader!

In Duitsland bij drogisterijen zoals DM en Rossmann verkopen ze tegen erg gunstige prijzen natuurlijke verzorgingsproducten met keurmerk. Zeker ook goede betaalbare producten in mijn ogen.

Alles wat je op je huid aanbrengt komt je lichaam in en zal ook via je ontgiftings organen weer verwerkt moeten worden. Vooral de lever heeft hierin een centrale rol. De lever die al bij veel mensen overbelast is door de toegenomen luchtvervuiling, pesticiden gebruik en ultra-bewerkt voedsel.

Ik gebruik bijvoorbeeld bijna nooit zonnebrand crème, want dat bevat stoffen die ik niet in mijn lijf wil. Plus dat het de aanmaak van vitamine D blokkeert. Ik blijf uit de zon en in de schaduw en kleed me erop.

Ook gaat onze mobiele telefoon zeker niet mee de slaapkamer in. De WIFI gaat eraf en de telefoon ligt in de gang. Soms, kan nog wat vaker, zet ik de WIFI modem zelf (van Ziggo) ’s nachts ook gewoon helemaal uit. Puur om wat minder straling in je huis te hebben.

Wij wassen nieuw gekochte kleding ook altijd eerst uit voor het te gaan dragen. Tijdens de productie van kleding worden vaak ook allerlei chemische stoffen en verf gebruikt. Komt dit in aanraking met je huid, dan komt dit je lijf binnen.

Bovenstaande zijn een aantal zaken die je kunt aanpassen om je gezondheid te bevorderen naast voeding en leefstijl.