Liever geen DNA-informatie over aandoeningen? 

Een van de onderdelen van de iGene DNA-test is het analyseren van het risico op een reeks aandoeningen. Wees gerust; als je dit niet wilt weten, kan het onderdeel ‘Aandoeningen’ eenvoudig uitgezet worden. 

Het onderdeel ‘Aandoeningen’ onderzoekt of er een genetische aanleg is voor een aantal veelvoorkomende – en in veel gevallen te voorkómen – ziektes. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, diabetes en verschillende soorten kanker. Hierbij geldt dat, naast de genetische component, leefstijl en voeding ook een belangrijke invloed hebben. 

Op hele ernstige – en vaak puur genetische – aandoeningen wordt niet getest. Denk hierbij aan ziekte van Huntington en taaislijmziekte. Veel van deze ziektes zijn al bekend in de familie en/of worden getest bij de geboorte (de hielprik). 

Wat vinden iGene gebruikers zelf van de DNA-test?

Via een enquête onder iGene gebruikers is er een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Uit de honderden reacties blijkt dat de meeste gebruikers de iGene DNA-test kochten om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen over verschillende gezondheidsthema’s. De overgrote meerderheid is tevreden met de kennis die uit de DNA-test naar voren komt. Bovendien wordt de module ‘aandoeningen’ als de nuttigste informatie gezien en geeft 92% van de respondenten aan géén spijt te hebben na het zien van de resultaten. 

https://www.igene.eu/write/Afbeeldingen1/Survey/interesse-vergeleken-verticaal.png?preset=content

Wil je een DNA-test of wil je meer informatie?
Neem dan contact op !